Toegewezen dringend eigen gebruik voor woning

Kenmerk: 33783/04
Datum uitspraak: 27 januari 2006
Rechter: mr. S. G. Ellerbroek
Instantie: Rechtbank, sector Kanton
Winnaar:

Opnieuw zoeken:

Kern

Samenvatting

Verhuurder van een woning is kort geleden bevallen van tweeling, samen met haar partner heeft ze nu vier kinderen. Partner heeft tevens 2 kinderen uit vorige relatie die geregeld komen logeren.
Verhuurder woont zelf op begane grond en souterrain, 1e verdieping wordt apart verhuurd, 2e en 3e samen ook.

Verhuurder stelt dat ze de woning van huurder op de 1e verdieping zelf nodig heeft aangezien haar huidige woning te klein is voor haar hele gezin.

Huurder voert aan dat het uitbouwen van de vliering misschien een optie is, dat huurder i.v.m. zijn werk in de huidige omgeving moet wonen, huurder kan geen geschikte woonruimte vinden.

Kantonrechter oordeelt dat huurders moeten vertrekken, wegens dringend eigen gebruik voor verhuurder.
Huurder krijgt een bedrag van 7.500 euro mee voor verhuis- en inrichtingskosten.

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken. Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een gemotiveerd verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel. Vertel waarom u de uitspraak nodig hebt, dan kijken wij wat we voor u kunnen doen. We moeten de uitspraak namelijk anonimiseren en dat kost ons werk en tijd. Dat kan soms, maar niet altijd.

Artikel delen:

!WOON