Tussenhuurovereenkomst

Kenmerk: 9821470 CV EXPL 22-5312
Datum uitspraak: 7 oktober 2022
Rechter: J.P.C. Van Dam
Instantie: Kantonrechter
Winnaar: Verhuurder

Opnieuw zoeken:

Kern

Discussie over of huurovereenkomst opzegbaar is. VH voert aan dat het een tussenhuurovk betreft waarin een opzegverbod staat. Huurders voeren aan dat het een tijdelijke huurovereenkomst betreft en dus maandelijks opzegbaar. Huurders hebben vervolgens voor einde van ‘fixed period’ opgezegd.

Samenvatting

Discussie over of huurovereenkomst opzegbaar is. VH voert aan dat het een tussenhuurovk betreft waarin een opzegverbod staat. Huurders voeren aan dat het een tijdelijke huurovereenkomst betreft omdat art 3.2 spreekt van opzegging. Volgens huurders is huurovereenkomst dus maandelijks opzegbaar. Huurders hebben vervolgens voor einde van ‘fixed period’ opgezegd. De kantonrechter is van oordeel dat er sprake is van een tussenhuurovereenkomst met diplomatenclausule die niet tussentijds door huurders kan worden opgezegd. Volgens de rechter blijkt uit de tekst en inhoud van de huurovereenkomst duidelijk dat het om tussenhuur gaat. Dit sluit ook aan bij de omstandigheden. Verhuurder wenste namelijk terug te keren naar de woning.

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken. Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een gemotiveerd verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel. Vertel waarom u de uitspraak nodig hebt, dan kijken wij wat we voor u kunnen doen. We moeten de uitspraak namelijk anonimiseren en dat kost ons werk en tijd. Dat kan soms, maar niet altijd.

Artikel delen:

!WOON