Tussenvonnis

Kenmerk: CV 1016995
Datum uitspraak: 12 mei 2012
Rechter: M.E.B. Terwee
Instantie: Kantonrechter
Winnaar: geen

Opnieuw zoeken:

Kern

Samenvatting

Dagvaarding hoger beroep 2 maart 2012. Zitting 12 mei 2012.

Proces verbaal van 6 oktober 2010. Vervolg van het hoger beroep en verslag van comparitie.

Rechter stelt dat beide partijen niet goed zijn omgegaan met de productie stukken. Vervolgens licht verhuurder toe dat de splitsingsvergunning uit 2009 dateert en het stadsdeel toen nog niet terughoudend was met het samenvoegen van woningen. Verhuurder mag dus van 4 woningen 2 maken.

Huurders betwisten het feit dat ze voor stadsvernieuwingsurgentie in aanmerking komen omdat de werkzaamheden hier niet toe verplichten. Tevens heeft de gemeente hier nog geen uitspraak over gedaan.
Tevens betwisten de huurders dat er een dringende noodzaak voor renovatie is. In het funderingsrapport staat niet vermeld op welke termijn deze vervangen moet worden.

Verhuurder stelt dat deze harde datum er niet instaat omdat het samen valt met renovatie werkzaamheden die plaatsvinden in de aanliggende panden. En dat deze werkzaamheden binnen 15 jaar uitgevoerd dienen te worden. Tevens moet de entree van het pand er uit. Gezien de kosten van de funderingswerkzaamheden en de renovatie is het noodzakelijk dat de woningen worden samen gevoegd en verhuurd voor 800,- euro in de maand. Als de woningen reguliere huurwoningen blijven kan de verhuurder de investeringskosten nooit terug verdienen.

De advocaat van de huurders stelt dat uit jurisprudentie is gebleken dat huurder met lange woonduur 32, 32 en 15 jaar niet zomaar uit een woning worden geplaats. Huurders wonen er prettig en hebben hun sociale leven en contacten rond deze woning.

De rechter zal de zaak schriftelijk voortzetten.

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken. Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een gemotiveerd verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel. Vertel waarom u de uitspraak nodig hebt, dan kijken wij wat we voor u kunnen doen. We moeten de uitspraak namelijk anonimiseren en dat kost ons werk en tijd. Dat kan soms, maar niet altijd.

Artikel delen:

!WOON