Vergoeding na renovatie in bewoonde staat niet afhankelijk van tekenen voor oplevering

Kenmerk: 16-34873
Datum uitspraak: 28 september 2017
Rechter: mr E. D. Bonga-Simond
Instantie: Kantonrechter
Winnaar: huurder

Opnieuw zoeken:

Kern

Na renovatie betaalt verhuurder overeengekomen vergoeding. Huurster hoeft niet te tekenen want werk is nog niet helemaal af.

Samenvatting

Na renovatie in bewoonde staat heeft huurster recht op € 555 vergoeding. Daarvoor moet zij tekenen dat de woning goed is opgeleverd. Dat is de woning niet. Zij wil niet tekenen. Sg wil niet betalen. Wat Kees betreft kan het bedrag van € 555 dan ook na vernietiging van de voorwaarde, tamelijk eenvoudig opgeëist worden. Kees heeft Stadgenoot al aangeschreven hierop. Stadgenoot weigert uit te betalen. Zij houdt vast aan de eis van handtekening onder de oplevering.

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken. Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een gemotiveerd verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel. Vertel waarom u de uitspraak nodig hebt, dan kijken wij wat we voor u kunnen doen. We moeten de uitspraak namelijk anonimiseren en dat kost ons werk en tijd. Dat kan soms, maar niet altijd.

Artikel delen:

!WOON