Verhuur van een illegale woning door verhuurder in de woning van huurder

Kenmerk: 5396905 KK Expl 17-450
Datum uitspraak: 29 mei 2017
Rechter: F.J. van de Poel
Instantie: kantongerecht
Winnaar: huurder

Opnieuw zoeken:

Kern

Bij splitsing is het pand gesplitst waarbij 3 en 4, 1 kadastrale eenheid vormen. Eigenaar heeft op de 4e een berging behouden en een illegale woning gecreeerd die verhuurd is. huurders van 3 en 4 hebben dit jarenlang gedoogd maar bij vertrek huidige huurder, zijn ze er klaar mee en staan niet toe dat er opnieuw verhuurd wordt. Ze wijzigen het slot o.a.

Samenvatting

Huurders van de derde etage die jarenlang gedoogd hebben dat erv op de 4e etage die eigenlijk bouwkundig en kadastraal tot de derde behoort een huurder op een illegale woning heeft gezeten hebben bij diens vertrek besloten geen nieuwe verhuring meer toe te staan en hebben door de sloten op de toegangsdeur te wijzigen voorkomen dat er toch een nieuwe huurder in is gekomen. Een en ander heeft geleid tot een knokpartij waarbij huurder is geslagen. Nu eist verhuurder binnen 27 uur alsnog toegang via een advocaat op straffe van een kort geding waarbij ontbinding van de overeenkomst wordt geëist. Bouwtoezicht is er ook bij betrokken en hebben via Wonen om handhaving gevraagd omdat er sprake is van niet toegestane verhuur.
Rechter beslist als volgt: de sleutel moet worden afgegeven door huurder maar verhuurder mag op geen enkele manier bewoning toestaan aangezien de woning illegaal is en niet aan brandveiligheidseisen voldoet

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken. Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een gemotiveerd verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel. Vertel waarom u de uitspraak nodig hebt, dan kijken wij wat we voor u kunnen doen. We moeten de uitspraak namelijk anonimiseren en dat kost ons werk en tijd. Dat kan soms, maar niet altijd.

Artikel delen:

!WOON