Verhuurder beweert dat de huurder niet zijn hoofdverblijf heeft in woning

Kenmerk: 2475147 CV EXPL 13-27399
Datum uitspraak: 12 november 2015
Rechter: Mr. Y.A.M Jacobs
Instantie: Rechtbank Amsterdam
Winnaar: Huurder

Opnieuw zoeken:

Kern

Huurder heeft het eerste jaar niet in de woning gewoond. Na dat jaar gebruikte de huurder de woning wel als hoofdverblijf. Hierdoor heeft de rechter geoordeeld dat de huurder in de woning mag blijven wonen maar wel veroordeeld wordt in de proceskosten omdat de Key voldoende reden had om een onderzoek te beginnen.

Samenvatting

De Key beweert dat huurder zijn woning niet als hoofdverblijf gebruikt. De huurder dient te bewijzen dat hij sinds voorjaar 2013 zijn hoofdverblijf heeft in de woning. De huurder is vaak aan het werk en daardoor niet veel thuis. In de tijd dat huurder aan het werk was heeft de Key de woning bezocht. Huurder is door middel van verschillende bewijsstukken erin geslaagd te bewijzen dat hij sinds voorjaar 2013 zijn hoofdverblijf in de woning heeft.

De huurder heeft een jaar lang, van 2012-2013 niet in de woning gewoond. Dit was een geldige reden voor de Key om een onderzoek te beginnen. Daarom heeft de rechter besloten dat de huurder wordt veroordeeld in de proceskosten. De huurder mag wel in de woning blijven wonen omdat hij bewezen heeft zijn hoofdverblijf sinds het voorjaar 2013 heeft.

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken. Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een gemotiveerd verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel. Vertel waarom u de uitspraak nodig hebt, dan kijken wij wat we voor u kunnen doen. We moeten de uitspraak namelijk anonimiseren en dat kost ons werk en tijd. Dat kan soms, maar niet altijd.

Artikel delen:

!WOON