Verhuurder claimt verholpen gebreken uit vaststellingsovereenkomst en daarmee forse huurachterstand, ontbinding

Kenmerk: 9496328 CV EXPL 21-14898
Datum uitspraak: 12 mei 2022
Rechter: JHJ Evert
Instantie: kantonrechter
Winnaar: verhuurder

Opnieuw zoeken:

Kern

In het verleden is er door een rechter vastgesteld dat verhuurder individuele cv moet aanleggen en gebreken moet verhelpen in het trappenhuis. Verhuurder beweert veel later dat de gebreken al veel eerder zijn verholpen en claimt huurachterstand van duizenden euro s en daarmee ontbinding

Samenvatting

In deze zaak die in het verleden geleid heeft tot een huurverlaging op gebreken, een overeenkomst waarbij verhuurder een individuele cv moest aanleggen en een schade vergoeding voor huurder, claimt verhuurder nu ineens dat huurder al sinds maart 2019 te weinig huur zou betalen. volgens hen waren toen alle gebreken verholpen. Verhuurder claimt meer dan 5000 achterstallige huur en dreigt met een zaak tot ontbinding van de overeenkomst. Huurder kan dit voorkomen door nu zelf de huur op te zeggen. er zijn foto s oa die laten zien dat een deel van de gebreken helemaal nog niet zijn verholpen.

Huurders zijn het niet eens met de stellingen van verhuurder en weigeren de hogere huur te betalen, waarna verhuurder stelt dat er een huurschuld van inmiddels 10.000 euro is ontstaan. Omdat langdurige onderhandelingen niets opleveren en om duidelijkheid te krijgen over de aanwezigheid van gebreken als bedoeld in de vaststellingsovereenkomst en (de gevolgen voor) de verschuldigde huur zien huurders zich genoodzaakt bij de kantonrechter huurprijsvaststelling aan te vragen.

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken. Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een gemotiveerd verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel. Vertel waarom u de uitspraak nodig hebt, dan kijken wij wat we voor u kunnen doen. We moeten de uitspraak namelijk anonimiseren en dat kost ons werk en tijd. Dat kan soms, maar niet altijd.

Artikel delen:

!WOON