Verhuurder dreigt huuropzegging omdat bewoners geen contractuele huurders zouden zijn.

Kenmerk: 1337871 CV EXPL 12-10917
Datum uitspraak: 18 december 2012
Rechter: M.D. Ruizeveld
Instantie: KR
Winnaar: huurder

Opnieuw zoeken:

Kern

Gelet op de aard van de huurovereenkomst (contractuele medehuur) waarbij de woning in zijn geheel aan zes personen is verhuurd in samenhang bezien met het contractuele cooptatiebeding, kan het niet anders dan dat nieuw gekozen huurder bij vertrek van een van de zittende huurders als contractuele partij in de plaats treedt van de vertrekkende partij, met contractueel bedongen instemming bij voorbaar van verhuurder.

Samenvatting

’s Winters Binnen sommeert huuropzegging en dreigt met gang naar de rechter. 17-07-2012 bestuursbesluit vehoging tot € 1053

Gelet op de aard van de huurovereenkomst (contractuele medehuur) waarbij de woning in zijn geheel aan zes personen is verhuurd in samenhang bezien met het contractuele cooptatiebeding, kan het niet anders dan dat nieuw gekozen huurder bij vertrek van een van de zittende huurders als contractuele partij in de plaats treedt van de vertrekkende partij, met contractueel bedongen instemming bij voorbaar van verhuurder. Vordering verhuurder afgewezen.

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken. Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een gemotiveerd verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel. Vertel waarom u de uitspraak nodig hebt, dan kijken wij wat we voor u kunnen doen. We moeten de uitspraak namelijk anonimiseren en dat kost ons werk en tijd. Dat kan soms, maar niet altijd.

Artikel delen:

!WOON