Verhuurder eist ontbinding huurovereenkomst, de onroerende zaak is niet rendabel.

Kenmerk: CV 08-186
Datum uitspraak:
Rechter: M.C. Scholten
Instantie: Sector kanton
Winnaar: Huurder

Opnieuw zoeken:

Kern

Verhuurder zegt de huurovereenkomst opgrond van geluidsoverlast en isolatie woning. Tijdens de procedure blijkt een andere rede, grote renovatie naar een grote vrijesector woning waardoor de huurder niet meer kan terug keren in de huidige situatie.

Samenvatting

Huurster ontvangt van verhuurder een opzeggingsbrief met de strekking: Verhuurder heeft de woning dringend voor eigengebruik nodig, dit om de geluidsoverlast te verhelpen die de onderbuurman ondervind. De verhuurder wil de woning isoleren en opknappen, hiervoor moet hij de woning volledig tot zijn beschikking hebben.

De huurder gaat hier tegen in beroep en stelt dat de verhuurder eigenlijk de woning/etage wil verbouwen tot ‚‚n grote vrije sector woning.

De verhuurder stelt dat de werkzaamheden enkel uitgevoerd kunnen worden als de huurovereenkomst wordt ontbonden en stelt tevens dat de huurder andere passende woonruimte kan verkrijgen.

De rechter beoordeeld dat de gronden die worden aangehaald in de opzeggingsbrief niet overeenkomen met de argumenten die de verhuurder aanvoert tijdens de procedure. Tevens de stelling dat de huurder wel een andere passende woonruimte kan verkrijgen is niet onderzocht. Er zijn onvoldoende gronden voor ontbinding op basis van dringend eigen gebruik, ook de door de verhuurder gestelde renovatie kan hem niet helpen.
De rechter erkent het bezwaar van de huurder en veroordeeld de verhuurder in de proceskosten.

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken. Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een gemotiveerd verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel. Vertel waarom u de uitspraak nodig hebt, dan kijken wij wat we voor u kunnen doen. We moeten de uitspraak namelijk anonimiseren en dat kost ons werk en tijd. Dat kan soms, maar niet altijd.

Artikel delen:

!WOON