Verhuurder eist verhuizing van huurder ivm grote renovatie van het pand.

Kenmerk: CV 009-18005
Datum uitspraak: 20 oktober 2010
Rechter: C. von Meyenfeldt
Instantie: Sector Kanton
Winnaar: verhuurder

Opnieuw zoeken:

Kern

Verhuurder wil ingrijpend verbouwen in het pand, huurder wil niet naar een wisselwoning. Verhuurder moet wel concreter maken hoe en wanneer de werkzaamheden uitgevoerd dienen te worden. Maar als de verhuurder dit doet vind de Kantonrechter dat de verhuurder genoeg gronden heeft om de huurder te verzoeken 3 jaar naar een wisselwoning te gaan.
Rechter houd uitspraak aan maar verhuurder gaat de zaak wel winnen.

Samenvatting

Ernstige zaak van bedreigingen en geweldpleging loopt al jaren. Eigenaar wil van huurwoning een hotel maken op de Wallen. Nu zou huurder niet meewerken aan een “redelijk voorstel tot renovatie”. Hij moet namelijk ongeveer drie jaar naar een wisselwoning in de Pretoriusstraat en dat wil hij niet.
De intimidatiepraktijken van Broers gaan ongehinderd door. In de procedure is het natuurlijk van voordeel als Broers staat te schreeuwen: “Deze keer win ik. Ik krijg je wel uit mijn huis. Stuk verdriet.” Dat deed zich vorige week zaterdag voor. Zoiets klinkt niet heel erg naar een redelijk voorstel.
Zaak is treurig afgelopen. Wegens bouwplan gaat rechter mee in dringend eigen gebruik, verhuurder moet alleen nog voor vervangende woonruimte zorgen. Hierna heeft huurder urgentie gekregen van stadsdeel.

Monikkenstraat 7

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken. Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een gemotiveerd verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel. Vertel waarom u de uitspraak nodig hebt, dan kijken wij wat we voor u kunnen doen. We moeten de uitspraak namelijk anonimiseren en dat kost ons werk en tijd. Dat kan soms, maar niet altijd.

Artikel delen:

!WOON