Verhuurder gaat in hoger beroep tegen afgedwongen in de plaatstelling bij woningruil

Kenmerk: 8825583 CV EXPL 20-18864
Datum uitspraak: 7 maart 2023
Rechter: Kwaak, Rang, op t Hoog
Instantie: hof
Winnaar: huurder

Opnieuw zoeken:

Kern

Kantonrechter vonnist dat de indeplaatstelling bij woningruil vanwege zwaarwegend belang van een van de kandidaten door dient te gaan. Huurder heeft een medisch psychisch belang bij de ruil Verhuurder gaat hiertegen in beroep omdat ze het belang niet zwaarwegend genoeg vinden en hun financieel belang, duurder verhuren bij mutatie , voorrang verdient. Hof wijst alle grieven af en bekrachtigd het vonnis van de kantonrechter.

Samenvatting

Kantonrechter vonnist dat de indeplaatstelling bij woningruil vanwege zwaarwegend belang van een van de kandidaten door dient te gaan. Huurder heeft een medisch psychisch belang bij de ruil. Verhuurder gaat hiertegen in beroep omdat ze het belang niet zwaarwegend genoeg vinden en hun financieel belang, duurder verhuren bij mutatie , voorrang verdient. Hof wijst alle grieven af en bekrachtigd het vonnis van de kantonrechter.

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken. Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een gemotiveerd verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel. Vertel waarom u de uitspraak nodig hebt, dan kijken wij wat we voor u kunnen doen. We moeten de uitspraak namelijk anonimiseren en dat kost ons werk en tijd. Dat kan soms, maar niet altijd.

Artikel delen:

!WOON