verhuurder kan voordracht voor huisvestingsvergunning niet weigeren nu er een huurovereenkomst is

Kenmerk: 1410301 KK EXPL 13-172
Datum uitspraak: 26 februari 2013
Rechter: van Löben Sels
Instantie: Rechtbank Amsterdam
Winnaar: huurder

Opnieuw zoeken:

Kern

H huurt met gezin twee woningen en moet er 1 opgeven. vh weigert een huisvestingsvergunning voor de aan te houden woning aan te vragen. Rechter geeft vonnis waarbij dit telt als handtekening verhuurder.

Samenvatting

Verhuurder wil wil gemeente afdwingen dat huurster en haar dochters een van de twee door hen bewoonde etages opgeven. Mocht dat ondanks redelijke bezwaren van huurster nodig zijn, dan wil ze op de begane grond blijven wonen. Voor die etage heeft ze een huurcontract met verhuurder. Haar woonvergunning staat bij de gemeente echter op de eerste etage. Gemeente wil dat alleen omzetten naar bg als verhuurder haar voordraagt en dat wil hij niet. Procedure om verhuurder te laten meewerken aan redelijk verzoek. Verhuurder is idd verplicht om de huisvestingsvergunning aan te vragen aangezien er een huurovereenkomst is en huurder anders boetes dreigen, het vonnis van de kort gedingrechter wordt gezien als een vervanging van de handtekening van de verhuurder op het voordrachtformulier.

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken. Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een gemotiveerd verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel. Vertel waarom u de uitspraak nodig hebt, dan kijken wij wat we voor u kunnen doen. We moeten de uitspraak namelijk anonimiseren en dat kost ons werk en tijd. Dat kan soms, maar niet altijd.

Artikel delen:

!WOON