verhuurder laat zonder expliciete toestemming meters op onhandige plaats plaatsen en moet deze terugplaatsen

Kenmerk: 2184947 KK EXPL 13 1142
Datum uitspraak: 22 augustus 2013
Rechter: Löben Sels
Instantie: Rechtbank Amsterdam
Winnaar: Huurder

Opnieuw zoeken:

Kern

VH heeft de meterkast verplaatst naar een ongelukkige plek. H vordert in dit kort geding dat VH de meterkast op de oorspronkelijke plek terug plaatst of in ieder geval op een betere plek dan waar deze nu is geplaatst.

Samenvatting

VH heeft de meterkast verplaatst naar een ongelukkige plek. H vordert dat VH de meterkast op de oorspronkelijke plek terug plaatst of in ieder geval op een betere plek dan waar deze nu is geplaatst. Verhuurder verwijst naar een gesprek hierover, maar nergens is vastgelegd waar de meter zou komen en dat huurder hiermee instemt. Dat de buurvrouw de werklui binnen heeft gelaten om de werkzaamheden uit te voeren mag niet opgemaakt worden dat huurder toestemming heeft verleend voor de werkzaamheden.

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken. Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een gemotiveerd verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel. Vertel waarom u de uitspraak nodig hebt, dan kijken wij wat we voor u kunnen doen. We moeten de uitspraak namelijk anonimiseren en dat kost ons werk en tijd. Dat kan soms, maar niet altijd.

Artikel delen:

!WOON