Verhuurder metselt keukenraam dicht

Kenmerk: 4637120 KK EXPL 15-1596
Datum uitspraak: 29 december 2015
Rechter: M.V. Ulrici
Instantie: Rechtbank Amsterdam
Winnaar: Huurder

Opnieuw zoeken:

Kern

Verhuurder metselde keukenraam dicht. Voorgeschiedenis; huuropzegging, openbreken voordeur, bedreiging.

Samenvatting

Verhuurder heeft het keukenraam dicht laten metselen. Er is al een behoorlijke voorgeschiedenis: huuropzegging, openbreken voordeur, bedreiging.
Op de herhaalde verzoeken van huurders en de door ons ingeschakelde advocaat het raam weer open te maken werd niet gereageerd. Daarom werd dit in kort geding geëist, tezamen met herstellen van de schade ontstaan aan de voordeur en het slot enige maanden eerder. Verhuurder had dit laatste al enige maanden geleden toegezegd maar is deze toezegging niet nagekomen. De rechter is gevraagd een dwangsom van € 100,- per dag op te leggen (met een maximum van € 10.000,-) wanneer niet wordt voldaan aan de in de dagvaarding gevraagde hersteltermijn. De rechter heeft alle eisen toegekend.

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken. Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een gemotiveerd verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel. Vertel waarom u de uitspraak nodig hebt, dan kijken wij wat we voor u kunnen doen. We moeten de uitspraak namelijk anonimiseren en dat kost ons werk en tijd. Dat kan soms, maar niet altijd.

Artikel delen:

!WOON