verhuurder moet borg terugbetalen bij uitgewoonde woning

Kenmerk: 9267363 CV expl 21-8420
Datum uitspraak: 1 april 2022
Rechter: Inden
Instantie: rechtbank
Winnaar: Huurder

Opnieuw zoeken:

Kern

verhuurder heeft geen check in opgesteld en levert enkele foto’s dat het er goed uitzag. Er is echter aan meerdere opeenvolgende mensen verhuurd. Deze huurder gaf in den beginne aan dat de inventaris oud en kapot was, waardoor dit knelt met de foto’s van verhuurder. Wegens onvoldoende bewijs moet verhuurder borg overmaken, excl schoonmaakkosten.

Samenvatting

verhuurder heeft geen check in opgesteld en levert enkele foto’s dat het er goed uitzag. Er is echter aan meerdere opeenvolgende mensen verhuurd. Deze huurder gaf in den beginne aan dat de inventaris oud en kapot was, waardoor dit knelt met de foto’s van verhuurder. Wegens onvoldoende bewijs moet verhuurder borg overmaken, excl schoonmaakkosten. De foto’s laten zien dat het niet schoon en opgeruimd was. Huurder erkent dit en de aangeboden 100 euro schoonmaakkosten wordt daarop door de rechter opgetrokken naar 600 euro. De beschadigingen en vlekken kunnen niet toegerekend worden aan huurder nu er geen staat bij aanvang is opgemaakt.

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken. Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een gemotiveerd verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel. Vertel waarom u de uitspraak nodig hebt, dan kijken wij wat we voor u kunnen doen. We moeten de uitspraak namelijk anonimiseren en dat kost ons werk en tijd. Dat kan soms, maar niet altijd.

Artikel delen:

!WOON