Verhuurder moet gebreken herstellen op straffe van dwangsom, rustwoning tijdens het herstel

Kenmerk: 8912792
Datum uitspraak: 12 januari 2021
Rechter: van Loben Sels
Instantie: kantonrechter
Winnaar: huurder

Opnieuw zoeken:

Kern

Huurders hebben al 12 jaar een huurverlaging op onderhoud en verhuurder lost dit maar niet op. Wil liever van huurders af en verwijt huurders tegenwerking bij oplossen onderhoud problemen.
Ook bij de rechtszaak was het pleidooi van verhuurder dat huurders weigeren mee te werken. Verhuurder wordt opgedragen alle gebreken te herstellen op straffe van een dwangsom en ook om een rustwoning aan te bieden tijdens de werkzaamheden.

Samenvatting

Huurders zitten in een verkrotte woning op een verlaagde huur en inmiddels ook nog zonder kachel. Er ligt een duidelijke uitspraak van de Huurcommissie op gebreken en verhuurder houdt de boel al heel lang af. Afdwingen onderhoud via geding.

Rechter bepaalt dat verhuurder alles moet herstellen op straffe van een dwangsom en ook een rustwoning aanbieden

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken. Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een gemotiveerd verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel. Vertel waarom u de uitspraak nodig hebt, dan kijken wij wat we voor u kunnen doen. We moeten de uitspraak namelijk anonimiseren en dat kost ons werk en tijd. Dat kan soms, maar niet altijd.

Artikel delen:

!WOON