verhuurder naar rechter ivm ontevredenheid huurcommissieoordeel onderhoud, in reconventie eis herstel

Kenmerk: 4966818
Datum uitspraak: 27 september 2016
Rechter: van der Kraats
Instantie: rechtbank
Winnaar: Verhuurder

Opnieuw zoeken:

Kern

Verhuurder legt zich niet neer bij uitspraak huurcommissie omdat hij wil renoveren en dan het onderhoud meenemen. Er is echter geen concreet plan en geen overeenstemming met huurder. Wel wil BWT aanschrijven en dus ziet de rechter geen aanleiding huco-oordeel te herzien. Rechter gaat mee in eis huurder in reconventie tot herstel gebreken + dwangsom.

Samenvatting

Verhuurder legt zich niet neer bij uitspraak huurcommissie omdat hij wil renoveren en dan het onderhoud meenemen. Er is echter geen concreet plan en geen overeenstemming met huurder, rechter verwijst verhuurder naar een andere weg om tot renovatie te komen.
Wel wil BWT aanschrijven en de rechter ziet geen aanleiding huco-oordeel te herzien. Rechter gaat mee in eis huurder in reconventie tot herstel gebreken + dwangsom.

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken. Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een gemotiveerd verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel. Vertel waarom u de uitspraak nodig hebt, dan kijken wij wat we voor u kunnen doen. We moeten de uitspraak namelijk anonimiseren en dat kost ons werk en tijd. Dat kan soms, maar niet altijd.

Artikel delen:

!WOON