Verhuurder start procedure voor verkeer geplaasts tuinhek, die na renovatie door VH zelf was terug geplaatst

Kenmerk: 76360706kkexpl18-1
Datum uitspraak: 21 februari 2019
Rechter: Mr MW van der Veen
Instantie: Rechtbank
Winnaar: Schikking

Opnieuw zoeken:

Kern

Partijen hebben geschikt. Huurder heeft een schikking getroffen. Hoewel de rechter huurder niet helemaal gelijk gaf vond de kantonrechter het ook wel erg heftig om voor een onduidelijke erfafscheiding een gerechtelijke procedure te starten.

Samenvatting

Verhuurder had en schutting in de achtertuin van de huurder, die verhuurder had verwijderd i.v.m. een renovatie teruggezet. De verhuurder had dit eerder beloofd maar niet direct gedaan waardoor huurder stelt dat er spullen uit haar tuin gestolen waren. Volgens de verhuurder was deze nieuwe schutting over de grens erfgrens met de gemeenschappelijke tuin van het complex neer gezet. Verhuurder sommeerde huurder om de schutting te verwijderen. Huurder heeft mentale problemen omdat zij in het verleden werd gestalked. Huurder opende haar briefpost niet maar las wel e-mail berichten. Dat heeft ertoe geleid dat verhuurder een kort geding startte en won. Huurder is alsnog in verzet gegaan. Ook al opende zij de post niet, in feite was er sprake van een gebrek. (Huuder moet nu zo’n € 2.600 aan proceskosten betalen) Voor huurder geldt als bijkomend probleem dat huurder nu op haar verhuurdersverklaring (huurder wil verhuizen) leest dat er een vonnis is geweest i.v.m. overlast. Dat weigert verhuurder te wijzigen, verhuurder zou haar gedrag als overlast ervaren hebben. Voor alle duidelijkheid: cl heeft nooit overlast veroorzaakt. Huurder wil een andere verhuurdersverklaring. Met overlast op de verhuurdersverklaring kom je nergens.
Huurder heeft een schikking getroffen. Hoewel de rechter huurder niet helemaal gelijk gaf vond de kantonrechter het ook wel erg heftig om voor een onduidelijke erfafscheiding een gerechtelijke procedure te starten.

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken. Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een gemotiveerd verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel. Vertel waarom u de uitspraak nodig hebt, dan kijken wij wat we voor u kunnen doen. We moeten de uitspraak namelijk anonimiseren en dat kost ons werk en tijd. Dat kan soms, maar niet altijd.

Artikel delen:

!WOON