Verhuurder veroordeeld tot aanbrengen van dubbelglas en vloerisolatie

Kenmerk: EA/VERZ 19/547
Datum uitspraak: 8 april 2020
Rechter: Mr. M.R. Jöbsis
Instantie: kantonrechter
Winnaar: Huurder

Opnieuw zoeken:

Kern

Verhuurder stemt niet in met voorstel voor aanbrengen dubbelglas en vloerisolatie tegen een redelijke huurverhoging. Kantonrechter veroordeelt verhuurder dat alsnog te doen en stelt de huurverhoging vast.

Samenvatting

Er is in het voorjaar van 2018 een verzoek gedaan voor HR ++ glas voor 84 hs, 1 en 2 hoog. Verhuurder Rappange weigert. In april 2020 veroordeelt de rechter de eigenaar tot aanbrengen van dubbelglas op alle drie etages. De bijpassende huurverhoging op grond van de (tegen)offerte van de eigenaar bedraagt € 15 per maand voor de begane grond en € 21 per maand voor de bovenwoningen. Op de begane grond dient de eigenaar ook de vloer te isoleren, tegen een huurverhoging van € 16 per maand. De eigenaar moet de werkzaamheden binnen drie maanden laten uitvoeren. Doet hij dat niet, dan riskeert hij een dwangsom van € 250 per dag met een maximum van € 10.000.

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken. Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een gemotiveerd verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel. Vertel waarom u de uitspraak nodig hebt, dan kijken wij wat we voor u kunnen doen. We moeten de uitspraak namelijk anonimiseren en dat kost ons werk en tijd. Dat kan soms, maar niet altijd.

Artikel delen:

!WOON