Verhuurder vordert voor recht te verklaren dat woning geen gebreken vertoont

Kenmerk: 5935177 CV EXPL 17-10050
Datum uitspraak: 31 juli 2017
Rechter: mr. C. Kraak
Instantie: Rechtbank Amsterdam
Winnaar: Verhuurder

Opnieuw zoeken:

Kern

De verhuurder vordert voor recht te verklaren dat de woning geen gebreken vertoont nadat de Huurcommissie de huurder huurverlaging van 60% heeft gegeven vanwege een ernstig gebrek: “Er dringt vochtige lucht vanuit de kruipruimte de woning binnen waardoor vocht-en schimmelplekken ontstaan.” Echter heeft de rapporteur van de Huurcommissie geen enkel gebrek waargenomen in de woning. Er vind een descente plaats, maar dit wijst niet uit dat er sprake is van een dusdanige luchtvochtigheid in de woning dat deze als een gebrek moet worden gekwalificeerd.
Gebrek is niet vast komen te staan en rechter wijst de vordering af. De huurder wordt veroordeelt in de proceskosten.

Samenvatting

De verhuurder vordert voor recht te verklaren dat de woning geen gebreken vertoont nadat de Huurcommissie de huurder een huurverlaging van 60% heeft gegeven vanwege een ernstig gebrek: “Er dringt vochtige lucht vanuit de kruipruimte de woning binnen waardoor vocht-en schimmelplekken ontstaan.” Echter heeft de rapporteur van de Huurcommissie geen enkel gebrek waargenomen in de woning. Er vind een descente plaats, maar dit wijst niet uit dat er sprake is van een dusdanige luchtvochtigheid in de woning dat deze als een gebrek moet worden gekwalificeerd. Ook wordt er geen schimmel waargenomen op de muren, maar wel in enkele antieke kasten.
Gebrek is niet vast komen te staan en rechter wijst de vordering af. De huurder wordt veroordeelt in de proceskosten.

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken. Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een gemotiveerd verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel. Vertel waarom u de uitspraak nodig hebt, dan kijken wij wat we voor u kunnen doen. We moeten de uitspraak namelijk anonimiseren en dat kost ons werk en tijd. Dat kan soms, maar niet altijd.

Artikel delen:

!WOON