Verhuurder weigert info te geven over loodmetingen.

Kenmerk: 9452245 KK EXPL 21-657
Datum uitspraak: 4 november 2021
Rechter: F.J. Lourens
Instantie: Kantonrechter
Winnaar: Huurders

Opnieuw zoeken:

Kern

Verhuurder beschikt over loodmetingen uitgevoerd in opdracht van de VvE en weigert die te delen met de bewonersvereniging. Bewonersverenging eist die informatie en een tijdelijke huurverhoging.

Samenvatting

Verhuurder beschikt over loodmetingen uitgevoerd in opdracht van de VvE en weigert die te delen met de bewonersvereniging. Bewonersverenging eist die informatie en een tijdelijke huurverhoging. Bewonersvereniging beroepen zich op goed verhuurderschap. Rechter gaat daar in mee. Tijdelijke huurkorting van 60% is ook toegekend.

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken. Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een gemotiveerd verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel. Vertel waarom u de uitspraak nodig hebt, dan kijken wij wat we voor u kunnen doen. We moeten de uitspraak namelijk anonimiseren en dat kost ons werk en tijd. Dat kan soms, maar niet altijd.

Artikel delen:

!WOON