Verhuurder wijst woningruil af, wil hogere huur. Indeplaatstelling toegekend op zwaarwegende belangen

Kenmerk: 8825583 CV EXPL 20-18864
Datum uitspraak: 2 april 2021
Rechter: E. Pennink
Instantie: kantonrechtbank
Winnaar: Huurder

Opnieuw zoeken:

Kern

Particuliere verhuurder wijst verzoek to woningruil af zonder enige legitieme reden. Huurder heeft zwaarwegende psychologische redenen voor de ruil . In de zaak komt verhuurder met niet veel meer dan dat zij bij leegkomst de woning voor veel meer geld zouden kunnen verhuren. Rechter kent de indeplaatsstelling toe

Samenvatting

Huurder wil woningruil doen om voor haar moverende redenen.
Particuliere verhuurder wijst verzoek to woningruil af zonder enige legitieme reden. Huurder heeft zwaarwegende psychologische redenen voor de ruil . In de zaak komt verhuurder met niet veel meer dan dat zij bij leegkomst de woning voor veel meer geld zouden kunnen verhuren. Rechter kent de indeplaatsstelling toe.

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken. Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een gemotiveerd verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel. Vertel waarom u de uitspraak nodig hebt, dan kijken wij wat we voor u kunnen doen. We moeten de uitspraak namelijk anonimiseren en dat kost ons werk en tijd. Dat kan soms, maar niet altijd.

Artikel delen:

!WOON