Verhuurder wil ontbinding huurovereenkomst met een woongroep om vervolgens te vervangen door individuele huurovereenkomsten met bewoners.

Kenmerk: 7892805 CV EDXPL 19-14791
Datum uitspraak: 17 mei 2022
Rechter: mr. M.A. Wabeke
Instantie: Gerechtshof Amsterdam
Winnaar: Verhuurder

Opnieuw zoeken:

Kern

Verhuurder wil ontbinding huurovereenkomst met een woongroep om vervolgens te vervangen door individuele huurovereenkomsten met bewoners. Verhuurder heeft eerder de zaak verloren bij de kantonrechter en is vervolgens in beroep gegaan.

Samenvatting

‘Verhuurder wil ontbinding huurovereenkomst met een woongroep om vervolgens te vervangen door individuele huurovereenkomsten met bewoners. De woongroep zou daarmee dus verdwijnen. Verhuurder heeft eerder de zaak verloren bij de kantonrechter en is vervolgens in beroep gegaan. Volgens verhuurder is het aanbod redelijk en is het onredelijk dat de woongroep zich op huurbescherming beroept. Hierdoor zou de woongroep nooit eindigen terwijl het huurrecht in beginsel eindig is. Ook zou er sprake zijn van dringend eigen gebruik vanwege financiële belangen. De belangen van huurders wegen echter zwaarder. Verhuurder heeft daarnaast onvoldoende aannemelijk gemaakt dat er sprake is van dringend eigen gebruis. Ook vindt het hof dat het aanbod van verhuurder niet redelijk is. Het hoger beroep heeft geen succes

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken. Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een gemotiveerd verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel. Vertel waarom u de uitspraak nodig hebt, dan kijken wij wat we voor u kunnen doen. We moeten de uitspraak namelijk anonimiseren en dat kost ons werk en tijd. Dat kan soms, maar niet altijd.

Artikel delen:

!WOON