verhuurder wil ontruiming wegens woningdelen.

Kenmerk: 6746018 cv expl 18-6074
Datum uitspraak: 27 november 2018
Rechter: T.S. Pieters
Instantie: rechtbank amsterdam secto
Winnaar: huurder en onderhuurders

Opnieuw zoeken:

Kern

vh stelt dat zij middels hospitaconstructie woningdelen mogelijk hadden gemaakt. Nu gemeente dreigt met handhaven kiest verhuurder er niet voor om een vergunning aan te vragen maar de huurder plus onderhuurders te dagvaarden tot ontruiming en betaling kosten gemeente. (onder)huurders winnen omdat duidelijk was dat er feitelijk geen hospitaconstructie was. Voor wat betreft kosten handhaving/procedure gemeente oordeelt rechter dat dat een kwestie is die tot het beslissingsdomein van de verhuurder behoort.

Samenvatting

vh stelt dat zij middels hospitaconstructie woningdelen mogelijk hadden gemaakt. Nu gemeente dreigt met handhaven kiest verhuurder er niet voor om een vergunning aan te vragen maar de huurder plus onderhuurders te dagvaarden tot ontruiming en betaling kosten gemeente. (onder)huurders winnen omdat duidelijk was dat er feitelijk geen hospitaconstructie was en dat dit bekend was bij verhuurder. Voor wat betreft kosten handhaving/procedure gemeente oordeelt rechter dat dat een kwestie is die tot het beslissingsdomein van de verhuurder behoort.

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken. Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een gemotiveerd verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel. Vertel waarom u de uitspraak nodig hebt, dan kijken wij wat we voor u kunnen doen. We moeten de uitspraak namelijk anonimiseren en dat kost ons werk en tijd. Dat kan soms, maar niet altijd.

Artikel delen:

!WOON