Verlaging huurprijs wegens onderhoudsgebreken / Nieuwe verhuurder

Kenmerk: CV 05-5445
Datum uitspraak: 28 juli 2005
Rechter: mr. H. Brouwer
Instantie: Rechtbank, sector Kanton
Winnaar:

Opnieuw zoeken:

Kern

Samenvatting

Huurder huurt een woning en heeft last van onderhoudsgebreken. Hij heeft in december 2002 verhuurder aangeschreven en de onderhoudsgebreken gemeld. Hij heeft 31 januari 2002 een verzoek tot huurverlaging ingediend bij de Huurcommissie. Op 22 december 2004 heeft de Huurcommissie geoordeeld dat de huurprijs vastgesteld moet worden op 100 euro p.m. per 1 juli 2003.
1 maart 2004 heeft de woning nieuwe eigenaars gekregen.

Huurder vordert dat de huurprijs vastgesteld wordt op 100 euro p.m. per 1 februari 2002 daar het verzoek aan huurcommissie al ingediend was op 31 januari 2002. Dat het verzoek bij de huurcommissie in het ongerede is geraakt kan de huurder niet verwijt worden.
Verhuurder geeft aan dat de huurverlaging per 1 februari 2002 niet op hun als verhuurders betrekking heeft omdat zij toen nog geen eigenaar waren van het pand.

Kantonrechter oordeelt dat het huurders niet kan worden verweten dat de huurcommissie het verzoekschrift tijdelijk kwijt is geweest en dat daardoor de zaak pas veel later in behandeling is genomen. Kantonrechter stelt de huurprijs per 1 februari 2002 vast op 100 euro en m.i.v. 1 september 2005 op 169 euro aangezien de gebreken dan weer verholpen dienen te zijn.

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken. Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een gemotiveerd verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel. Vertel waarom u de uitspraak nodig hebt, dan kijken wij wat we voor u kunnen doen. We moeten de uitspraak namelijk anonimiseren en dat kost ons werk en tijd. Dat kan soms, maar niet altijd.

Artikel delen:

!WOON