Verlaging van de huurprijs

Kenmerk: 876948 CV EXPL 07-18477
Datum uitspraak: 2 november 2007
Rechter: C.M. Weverink-Berkhout
Instantie: Rechtbank, sector Kanton
Winnaar: Huurder

Opnieuw zoeken:

Kern

bij onvoldoende onderbouwing van een stelling, wordt deze afgewezen.

Samenvatting

Huurder huurt een woning te Amsterdam van verhuurder tegen een kale huurprijs van ?286 per maand.
Huurcommissie bepaald dat huurder een huurprijs van ?143,84 per maand moet betalen wegens diverse onderhoudsgebreken in de woning.

Verhuurder vordert dat de uitspraak van de Huurcommissie zal worden vernietigd en dat de oorspronkelijke overeengekomen huurprijs van ?286,86 per maand moet worden betaald.

Tegenover het verweer door huurder heeft verhuurder haar stelling dat de gebreken zijn verholpen en in elk geval geen dusdanige verlaging van de huurprijs rechtvaardigen, niet nader onderbouwd. Haar vordering zal daarom worden afgewezen en zij zal in de proceskosten van huurder worden veroordeelt.

De kantonrechter:
I wijst de vordering af;
II veroordeelt de verhuurder in de kosten van het geding.

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken. Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een gemotiveerd verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel. Vertel waarom u de uitspraak nodig hebt, dan kijken wij wat we voor u kunnen doen. We moeten de uitspraak namelijk anonimiseren en dat kost ons werk en tijd. Dat kan soms, maar niet altijd.

Artikel delen:

!WOON