Vermindering huurprijs geliberaliseerd en dwangsom wegens ontbreken warm watervoorziening

Kenmerk: 9848419 KK EXPL 22-261
Datum uitspraak: 30 mei 2022
Rechter: BT Beuving
Instantie: kantonrechter
Winnaar: Huurder

Opnieuw zoeken:

Kern

Toen de woning gehuurd werd was er geen warmte via de stadsverwarming en ook geen warm water. Vanaf het begin gebruikte huurder elektrische kachels. Dat vindt de rechter ook geen gebrek maar wel het ontbreken van warmwatervoorziening, uitspraak dwangsom en huurvermindering.

Samenvatting

Toen de woning gehuurd werd was er geen warmte via de stadsverwarming en ook geen warm water. Vanaf het begin gebruikte huurder elektrische kachels. Dat vindt de rechter ook geen gebrek maar wel het ontbreken van warmwatervoorziening, uitspraak dwangsom en huurvermindering. Dwangsom van 50 per dag tot maximum van 2500 en huurprijs vermindering van start gebrek van 875 naar 568,75

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken. Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een gemotiveerd verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel. Vertel waarom u de uitspraak nodig hebt, dan kijken wij wat we voor u kunnen doen. We moeten de uitspraak namelijk anonimiseren en dat kost ons werk en tijd. Dat kan soms, maar niet altijd.

Artikel delen:

!WOON