Vernietiging overeenkomst / restitutie waarborgsom en teveel betaalde huur

Kenmerk: 10617705
Datum uitspraak: 16 januari 2024
Rechter: Beuving
Instantie: Kantongerecht
Winnaar: Huurder

Opnieuw zoeken:

Kern

Kantonrechter vernietigt overeenkomst vanwege misbruik van omstandigheden. Huurders krijgen teveel betaalde huur en waarborgsommen terug.

Samenvatting

Verhuurder wilde teveel betaalde huur niet restitueren na uitspraak Huurcommissie. Dagvaardingsprocedure tezamen met 2 andere huurders van deze etage (C23032 en C23033), waar de verhuurder de waarborgsommen weigerde terug te betalen.
Kantonrechter vernietigt overeenkomst vanwege misbruik van omstandigheden. Daardoor blijft uitspraak Huurcommissie van kracht en dient verhuurder de teveel betaalde huur terug te betalen. De vordering van de 2 andere eisers is eveneens (grotendeel) door de kantonrechter toegewezen.

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken. Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een gemotiveerd verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel. Vertel waarom u de uitspraak nodig hebt, dan kijken wij wat we voor u kunnen doen. We moeten de uitspraak namelijk anonimiseren en dat kost ons werk en tijd. Dat kan soms, maar niet altijd.

Artikel delen:

!WOON