Verstek ontruimingsvonnis succesvol teruggedraaid

Kenmerk: 7859685 CV EXPL 19-13897
Datum uitspraak: 29 januari 2021
Rechter: C.W. Inden
Instantie: Kanton
Winnaar: huurder

Opnieuw zoeken:

Kern

H was ten onrechte bij verstek veroordeeld tot ontruiming, in verzet bleek dat H terecht en correct haar kapotte balkon had laten repareren en dit met de huur had verrekend.

Samenvatting

H is bij verstek veroordeeld tot ontbinding HovK, ten onrechte, is al jaren MOV zaak. Jeroen gaat in verzet.
25-06-2020 navraag stavaza
25-06-2020 Antwoord Jeroen zaak loopt nog. Er is al zitting geweest maar er komt mediation. Dat is door corona stilgevallen. Ik vermoed pas eind dit jaar te weten of de zaak wordt geschikt of dat er vonnis komt
15-09-2020 navraag stavaza -ef-
Update Jeroen: zaak is aangehouden tot 18 december in afwachting van mediation
08-04-2021Bij deze nog het vonnis inzake mw. Luden. Het verzet tegen het verstek ontruimingsvonnis was een succes. De ontruiming is afgewezen. Luden stond in haar recht toen ze het kapotte balkon liet repareren en de kosten van de huur aftrok. Alleen was de factuur wat minder goed gespecificeerd en leek het er op dat er ook niet noodzakelijk werk was verricht. Dus Luden moet ongeveer €200,- zelf betalen.

Het duurde zo lang door corona en een mislukte mediation poging.

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken. Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een gemotiveerd verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel. Vertel waarom u de uitspraak nodig hebt, dan kijken wij wat we voor u kunnen doen. We moeten de uitspraak namelijk anonimiseren en dat kost ons werk en tijd. Dat kan soms, maar niet altijd.

Artikel delen:

!WOON