Vervangen kachel door CV toestaan, maar geen huurverhoging

Kenmerk: 3002448 CV 14-11570
Datum uitspraak: 21 september 2015
Rechter: De Waal
Instantie: rechtbank
Winnaar: beide

Opnieuw zoeken:

Kern

Huurder moet aanleg van CV wel toestaan, maar dat huurverhoging niet van toepassing is. Huurder zit op een minimum en de aanleg van CV is meer in het belang van de corporatie.

Samenvatting

Stadgenoot wil huurder verplichten om gaskachel te vervangen door CV, tegen gematigde huurverhoging. Huurder wil echter kachel houden en er is geen regel die vervanging verplicht maakt. Bodemprocedure om kort geding te voorkomen. Huurder wil.voor recht laten verklaren dat het geen redelijk aanbod is in de zin van art. 7:220 lid 2 BW. KR de Waal bepaalt in tussenvonnis dat huurder de aanleg van CV wel moet toestaan, maar dat huurverhoging niet van toepassing is. Huurder zit op een minimum en de aanleg van CV is meer in het belang van de corporatie. Huurder moet immers zijn gaskachel wegdoen en CV in het hele huis betekent niet dat de stookkosten omlaag gaan.

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken. Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een gemotiveerd verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel. Vertel waarom u de uitspraak nodig hebt, dan kijken wij wat we voor u kunnen doen. We moeten de uitspraak namelijk anonimiseren en dat kost ons werk en tijd. Dat kan soms, maar niet altijd.

Artikel delen:

!WOON