Verzoek medehuurderschap na overlijden partner, verhuurder wil ontruimen.

Kenmerk: CV 08-367
Datum uitspraak: 17 september 2009
Rechter: F. van der Hoek
Instantie: Sector kanton
Winnaar: Huurder

Opnieuw zoeken:

Kern

Samenvatting

Na het overleden van de partner en tevens hoofdhuurder vraagt de achterblijvende partner medehuurderschap aan bij de verhuurder. Dit wordt afgewezen en de verhuurder start een ontruimingsprocedure, de huurder komt de overeengekomen huurprijs niet na en heeft een maand huurachterstand. In kortgeding wordt de ontruiming en einde huurovereenkomst toegewezen. De huurder gaat hier tegen in beroep.
De huurder is niet getrouwd en niet geregistreerd als partner maar door middel van getuigen verklaringen van vrienden en buren wordt dit samenwonen wel aangetoond. Daarnaast kan de huurder via contracten aantonen dat zij werk heeft in de kosten van de huur kan voorzien. De huur achterstand is inmiddels ingelopen en is er geen nieuwe meer ontstaan.

De rechter oordeelt dat de huurder voldoende heeft aangetoond dat zei instaat is de kosten voor het huren te dragen. De rechter wijst de eist van de verhuurder af (be‰indiging huurovereenkomst en ontruiming) en verleend de huurder de status van medehuurder, het huurcontract vindt ongewijzigd doorgang. De partijen moeten hun eigen proceskosten dragen.

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken. Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een gemotiveerd verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel. Vertel waarom u de uitspraak nodig hebt, dan kijken wij wat we voor u kunnen doen. We moeten de uitspraak namelijk anonimiseren en dat kost ons werk en tijd. Dat kan soms, maar niet altijd.

Artikel delen:

!WOON