Verzoek tot ontruiming tijdens splitsingswerkzaamheden.

Kenmerk: CV 08-638
Datum uitspraak: 1 juli 2010
Rechter: E.R.S.M. Marres
Instantie: Sector kanton
Winnaar: Huurder

Opnieuw zoeken:

Kern

Samenvatting

De verhuurder (Sloterdam vastgoed BV) eist ontbinding van het huurcontract, dit omdat de huurder het huurcontract niet na komt en de woning als zijn hoofdverblijf gebruikt. De verhuurder heeft de opzichter van de verbouwing als getuigen dat de huurder nooit op de woning is. De huurder gedraagd zich niet als een goed huurder en komt zijn verplichtingen uit het huurcontract niet na.

De huurder maakt hier bezwaar tegen. Hij voerd zijn eigen getuigen aan dat hij wel op de woning aanwezig is en de woning als zijn hoofdverblijf gebruikt. Dit wordt ook bekrachtigd door de opgeroepen getuigen.

De rechter oordeeld dat het niet aannemelijk is gemaakt dat de huurder zijn woning niet als hoofdverblijf gebruikt en wijst de eis van de verhuurder af.

[De verhuuder beschuldigd huurder van onderhuur (en doet dat vaker ongefundeerd) de rechter heeft dit verzoek afgewezen]

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken. Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een gemotiveerd verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel. Vertel waarom u de uitspraak nodig hebt, dan kijken wij wat we voor u kunnen doen. We moeten de uitspraak namelijk anonimiseren en dat kost ons werk en tijd. Dat kan soms, maar niet altijd.

Artikel delen:

!WOON