verzoekschrift dubbelglas plaatsing HILWIS complex

Kenmerk: 101332206 EA VERZ 22-594
Datum uitspraak: 23 november 2022
Rechter: M.W. van der Veen
Instantie: rechtbank amsterdam
Winnaar: huurder

Opnieuw zoeken:

Kern

Huurder verzoekt verhuurder sinds 2017 om dubbel glas te plaatsen. De kozijnen zijn slecht, huurder biedt een huurverhoging behorende bij de kosten voor het verbeteringsdeel. Verhuurder wil niet, wegens financiele argumenten en omdat er een vergunning aangevraagd moet worden. De rechter geeft in een tussenbeslissing aan dat de vergunning aangevraagd moet worden, de beloangen van huurder wegen z2waarder wegens toenemende energiekosten.

Samenvatting

Huurder verzoekt verhuurder sinds 2017 om dubbel glas te plaatsen. De kozijnen zijn slecht, huurder biedt een huurverhoging behorende bij de kosten voor het verbeteringsdeel van iets mer dan 5 euro. Verhuurder wil niet, wegens financiële argumenten en omdat er een vergunning aangevraagd moet worden. De rechter legt in een tussenbeslissing op dat de vergunning aangevraagd moet worden.
De rechter gaat voorbij aan de financiele argumenten omdat de belangen van huurder wegens stijgende energielasten op dit moment zwaarder wegen. Een verhuurder dient rekening te houden met investeringen in (achterstallig onderhoud van) zijn vastgoed. Dat het financieel voor de verhuurder niet haalbaar is is in het geheel niet onderbouwd.
Op basis van een op te vragen offerte zal de discussie over de huurverhoging vervolgd worden in een latere fase van het proces.

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken. Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een gemotiveerd verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel. Vertel waarom u de uitspraak nodig hebt, dan kijken wij wat we voor u kunnen doen. We moeten de uitspraak namelijk anonimiseren en dat kost ons werk en tijd. Dat kan soms, maar niet altijd.

Artikel delen:

!WOON