Verzoekschriftprocedure – verhuurder moet enkel glas vervangen door dubbel glas

Kenmerk: 8240662
Datum uitspraak: 3 maart 2021
Rechter: Van der Veen
Instantie: Kantonrechter
Winnaar: Huurder

Opnieuw zoeken:

Kern

Verhuurder moet dubbel glas aanbrengen (op straffe van een dwangsom indien dat niet gebeurd). Daar moet huurder een huurverhoging voor betalen die past bij het investeringsbedrag van 7.818 euro (methode huurcommissie).

Samenvatting

Verhuurder wenst niet mee te werken aan verzoek van huurder om isolatieglas en het vervangen van de gaskachel voor een CV installatie. Aangezien verhuurder niet mee wenst te werken is een verzoekschrift ingediend bij de kantonrechter. Bij zitting stuurde rechter aan op om partijen te laten onderhandelen over een schikking. Dat heeft niets opgeleverd, dus procedure is voortgezet. In zijn beschikking heeft de rechter het verzoek van huurder toegekend. Verhuurder moet dubbel glas aanbrengen (op straffe van een dwangsom indien dat niet gebeurd). Daar moet huurder een huurverhoging voor betalen die past bij het investeringsbedrag van 7.818 euro (methode huurcommissie).

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken. Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een gemotiveerd verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel. Vertel waarom u de uitspraak nodig hebt, dan kijken wij wat we voor u kunnen doen. We moeten de uitspraak namelijk anonimiseren en dat kost ons werk en tijd. Dat kan soms, maar niet altijd.

Artikel delen:

!WOON