VH moet camera’s uit trappenhuis verwijderen

Kenmerk: 5148262 cv expl 16-18231
Datum uitspraak: 18 april 2017
Rechter: EVA van Buitenen
Instantie: Kantongerecht Amsterdam
Winnaar: huurder

Opnieuw zoeken:

Kern

Vh installeerde meerdere camera’s in trappenhuis, gericht op deur van huurder. Huurder ervaart dit als aantasting van zijn woongenot en een aantasting van zijn privacy. Rechtbank: verhuurder moet camera’s verwijderen op straffe van een dwangsom

Samenvatting

Nadat conflict over zolderkamer is opgelost (huurder heeft weer toegang tot zijn zolderkamer) heeft de verhuurder nu meerdere camera’s in het trappenhuis opgehangen. Huurder ervaart dit als aantasting van zijn woongenot en een aantasting van zijn privacy. Rechtszaak starten met inzet verwijderen camera’s.
April 2017, vonnis: verhuurder moet camera’s verwijderen op straffe van een dwangsom.

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken. Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een gemotiveerd verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel. Vertel waarom u de uitspraak nodig hebt, dan kijken wij wat we voor u kunnen doen. We moeten de uitspraak namelijk anonimiseren en dat kost ons werk en tijd. Dat kan soms, maar niet altijd.

Artikel delen:

!WOON