vordering huurverhoging verhuurder wegens niet behalen van redelijk rendement uit exploitatie

Kenmerk: 1308475 CV EXPL 11-42190
Datum uitspraak: 11 juli 2012
Rechter: Y.A.M. Yacobs
Instantie: KR
Winnaar: huurder

Opnieuw zoeken:

Kern

Huur door huco getoetst en verlaagd van 524 naar 412. Nu beroept advocaat Hielkema zich namens verhuurder op de ‘Poolse kwestie’. Huurprijsbescherming zou buiten werking gesteld moeten worden omdat verhuurder geen redelijk rendement zou kunnen halen bij deze huur, en dat zou strijdig zijn met het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens. Daarom wil hij nu dat de huurprijs vastgesteld wordt op € 850 . Dit is een van een hele serie van dit soort zaken, tot op heden gelukkig allemaal gewonnen door de huurders.

KR wijkt niet af van exclusieve rechtsgang huurprijzenrecht en gaat uit van door HuCo vastgestelde puntenaantal op 92 ipv 111. Verhuurder niet ontvankelijk verklaard.

Samenvatting

Huur door huco getoetst en verlaagd van 524 naar 412. Nu beroept advocaat Hielkema zich namens verhuurder op de ‘Poolse kwestie’. Huurprijsbescherming zou buiten werking gesteld moeten worden omdat verhuurder geen redelijk rendement zou kunnen halen bij deze huur, en dat zou strijdig zijn met het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens. Daarom wil hij nu dat de huurprijs vastgesteld wordt op € 850 .. Dit is een van een hele serie van dit soort zaken, tot op heden gelukkig allemaal gewonnen door de huurders.

KR wijkt niet af van exclusieve rechtsgang huurprijzenrecht en gaat uit van door HuCo vastgestelde puntenaantal op 92 ipv 111. Verhuurder niet ontvankelijk verklaard.

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken. Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een gemotiveerd verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel. Vertel waarom u de uitspraak nodig hebt, dan kijken wij wat we voor u kunnen doen. We moeten de uitspraak namelijk anonimiseren en dat kost ons werk en tijd. Dat kan soms, maar niet altijd.

Artikel delen:

!WOON