Vordering ontbinding huurovereenkomst na starten procedures huurcommissie

Kenmerk: 3803189 KK Expl 15-110
Datum uitspraak: 24 februari 2015
Rechter: F.J. Verhoeven - van de P
Instantie: kantonrechter
Winnaar: huurder

Opnieuw zoeken:

Kern

Na verzoek uitsplitsen all-in huur volgt opzegging op basis tijdelijkheid van de huurovereenkomst. Vordering afgewezen

Samenvatting

Na de vraag om een all-in huur uit te splitsen is een opzegging ontvangen, en een uitsplitsing 700 huur, 365 servicekosten. Die zaak ligt bij de huurcommissie.
Eis tot ontruiming in kort geding omdat het contract volgens de eigenaar naar zijn aard van korte duur is. De huurovereenkomst liep oorspronkelijk over een minimale periode van 1 jaar (2013) en is daarna verlengd over 2014. Verhuurder claimt in de dagvaarding terug te moeten naar deze woning omdat ze tijdelijk de woning van haar ouders gehuurd had. Zaak Jan/Suzanne
De huurders hebben de zaak gewonnen, de vordering van de verhuurder is niet toegewezen.

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken. Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een gemotiveerd verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel. Vertel waarom u de uitspraak nodig hebt, dan kijken wij wat we voor u kunnen doen. We moeten de uitspraak namelijk anonimiseren en dat kost ons werk en tijd. Dat kan soms, maar niet altijd.

Artikel delen:

!WOON