Vordering ontbinding van contract op onderhuurbeschuldiging

Kenmerk: 7193854 CV EXPL 18-19746
Datum uitspraak: 1 maart 2019
Rechter: A.J. Wesdorp
Instantie: Kantonrechter
Winnaar: Huurder

Opnieuw zoeken:

Kern

Eigen Haard vordert ontbinding omdat hoofdhuurder zijn verblijf elders zou hebben en de woning aan zijn zoon in gebruik hebben gegeven.

Samenvatting

verhuurder wil huurovereenkomst beëindigen ivm onderhuur/woonfraude. advocaat is Mw Wong.
De zaak wordt gewonnen door huurder. Contract wordt niet ontbonden
Huurder wordt beschuldigd van het aan zijn zoon in onderhuur hebben gegeven van de woning en er zelf niet meer zijn hoofdverblijf te hebben. Zoon is mantelzorger en door allerlei verklaringen en medische dossiers wordt dit aangetoond. Eigen haard heeft slechts een verklaring van een buurvrouw en eigen constateringen bij huisbezoeken in het geding gebracht. De rechter wijst de vordering van Eigen Haard af.

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken. Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een gemotiveerd verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel. Vertel waarom u de uitspraak nodig hebt, dan kijken wij wat we voor u kunnen doen. We moeten de uitspraak namelijk anonimiseren en dat kost ons werk en tijd. Dat kan soms, maar niet altijd.

Artikel delen:

!WOON