Vordering onverschuldigde betaalde huur bij voormalige verhuurder

Kenmerk: 15-35173
Datum uitspraak: 23 mei 2016
Rechter: mr. M.V. Ulrici
Instantie: Kamer voor Kantonzaken
Winnaar: Huurder

Opnieuw zoeken:

Kern

Voormalige verhuurder moet de teveel betaalde huur, als gevolg van een uitspraak van de huurcommissie, terugbetalen aan de huurder, nu de vordering zich uitstrekt over een periode waarin de verhuurder nog contractspartij was.

Samenvatting

Huurcommissie verlaagt de huurprijs tegen een datum in het verleden. De woonruimte is inmiddels verkocht aan een derde. Huurder heeft een vordering op de voormalige verhuurder. Verhuurder geeft echter aan dat hij slechts het beheer voerde, zodat huurder zijn vordering niet tegen hem, maar tegen de voormalige eigenaresse moet instellen. Uit niets blijkt echter dat de verhuurder slechts beheerder was en dat beheerder namens een ander voerde. Verhuurder wordt veroordeeld tot terugbetaling van het teveel betaalde.

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken. Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een gemotiveerd verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel. Vertel waarom u de uitspraak nodig hebt, dan kijken wij wat we voor u kunnen doen. We moeten de uitspraak namelijk anonimiseren en dat kost ons werk en tijd. Dat kan soms, maar niet altijd.

Artikel delen:

!WOON