Vordering to verlaging huur vanwege loden leidingen niet ontvankelijk: beheerder is gedagvaard en niet de eigenaar

Kenmerk: 8430266 CV EXPL 20-6400
Datum uitspraak: 2 oktober 2020
Rechter: FJ Lourens
Instantie: kantonrechter
Winnaar: verhuurder

Opnieuw zoeken:

Kern

In meerdere woningen is lood aangetroffen. In sommige woningen zit het boven de 10 microgram per liter. In ander tussen de 5 en 10. Inzet is om een huurverlaging te krijgen op grond van het gebrek in de woning, lood in drinkwater. Uitkomst is dat de zaak inhoudelijk niet behandeld wordt omdat de verkeerde partij , de beheerder is gedagvaard. Nieuwe procedure voor huurverlaging heeft geen zin, omdat inmiddels de leidingen wel zijn vervangen.

Samenvatting

In dit complex woningen is op kosten van de gemeente drinkwateronderzoek gedaan ivm loden leidingen. Bij in ieder geval 10 woningen gaat het over de Huco norm heen met loodverontreiniging. Vervanging afdwingen is de inzet. Advocaat is Boris den Hartog. Na sommatie van de eigenaar ontvangen de huurders in januari 2020 een brief dat Rappange de loden leidingen gaat vervangen.

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken. Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een gemotiveerd verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel. Vertel waarom u de uitspraak nodig hebt, dan kijken wij wat we voor u kunnen doen. We moeten de uitspraak namelijk anonimiseren en dat kost ons werk en tijd. Dat kan soms, maar niet altijd.

Artikel delen:

!WOON