Vordering tot mede huur met tegen vordering ontruiming

Kenmerk: CV 08-801
Datum uitspraak: 5 augustus 2008
Rechter: M.P.A.M. Fruytier
Instantie: Sector Kanton
Winnaar: geen

Opnieuw zoeken:

Kern

Samenvatting

Vader en zoon wonen samen op de woning. De zoon vraag mede huurschap aan. Omdat ze beiden op de woning wonen en de vader zijn oudere zussen van ver in de 80 verzorgd, mantelzorg.

De verhuurder heeft als tegen eis dat de vader wordt ontruimt omdat hij de woning zou onderverhuren aan zijn zoon.

Na de decente constateert de rechter dat er geen sprake is van onder verhuur van de woning. Omdat de woning er uit ziet als dat hij regelmatig door 2 personen wordt bewoond. Aangezien de woning zeer klein is en de vader en zoon relaties niet leid tot een gemeenschappelijke huishouding vormen.
De beide vorderingen worden afgewezen. En beide partijen moeten hun eigen onkosten vergoeden.

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken. Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een gemotiveerd verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel. Vertel waarom u de uitspraak nodig hebt, dan kijken wij wat we voor u kunnen doen. We moeten de uitspraak namelijk anonimiseren en dat kost ons werk en tijd. Dat kan soms, maar niet altijd.

Artikel delen:

!WOON