Vordering tot terugbetaling van onverschuldigd betaalde servicekosten

Kenmerk: CV 07-260
Datum uitspraak: 19 mei 2008
Rechter: M.C. Scholten
Instantie: Sector kanton
Winnaar: Verhuurder

Opnieuw zoeken:

Kern

Samenvatting

De Hoge Raad heeft in haar uitspraak in 2000 beslist dat de tuinstadbijdrage een onverschuldigde betaling was. Dat deze kosten niet door de verhuurder aan de huurders door berekend mocht worden, niet via de huurprijs nog via de servicekosten.

In deze procedure vordert de huurder op basis van de uitspraak van de Hoge Raad het onverschuldigd betaalde servicekosten, voor de tuinstadbijdrage, terug van de verhuurder.

De verhuurder verweerd zich hier tegen, deze kosten had de huurder via de Huurcommissie moeten aanvechten en heeft dit niet gedaan.

De rechter beoordeelt dat de tuinstadbijdrage net als de Hoge Raad oordeelt een onverschuldigde betaling. Echter wijst de rechter de vordering tot terugbetaling van de onverschuldigde servicekosten ongemotiveerd af. Vordering tot terugbetaling van onverschuldigd betaalde servicekosten.
De huurder wordt veroordeeld in de proceskosten, de huurder is in hogerberoep gegaan. Vordering tot terugbetaling van onverschuldigd betaalde servicekosten

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken. Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een gemotiveerd verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel. Vertel waarom u de uitspraak nodig hebt, dan kijken wij wat we voor u kunnen doen. We moeten de uitspraak namelijk anonimiseren en dat kost ons werk en tijd. Dat kan soms, maar niet altijd.

Artikel delen:

!WOON