Vordering van verhuurder woning te ontruimen toegewezen.

Kenmerk: KK 423/04
Datum uitspraak: 29 april 2004
Rechter: Mr. R.A.J. van der Linde
Instantie: Rechtbank, sector Kanton
Winnaar: Verhuurder

Opnieuw zoeken:

Kern

Vordering tot ontruiming toegewezen, omdat verhuurder de overeenkomst op tijd heeft opgezegd, verhuurder voor vervangende woonruimte heeft gezorgd en huurder deze woning heeft aanvaard.

Samenvatting

Huurder is werkzaam bij een verpleeghuis waar zij tevens een woning huurt. Huurder zal op 1 april 2004 de woning moeten verlaten, omdat het pand is overgenomen door een andere eigenaar. Verhuurder heeft vervangende woonruimte gevonden, maar vanwege omstandigheden heeft huurder niet op tijd kunnen verhuizen. Na een gesprek is er besloten dat huurder uiterlijk 18 april 2004 zou vertrekken.

Huurder stelt dat zij niet heeft ingestemd met de huurbe?indiging. En dat zij als voorwaarde voor instemming van de huurbe?indiging verhuiskostenvergoeding wil.
Verhuurder stelt dat de huurovereenkomst is be?indigd, doordat huurder andere woonruimte heeft aanvaard. Verhuurder vordert ontruiming van het gehuurde.

De kantonrechter veroordeelt huurder om binnen 8 dagen de woning te ontruimen.
Verhuurder mocht er terecht van uitgaan dat de overeenkomst was be?indigd, omdat:
– de huurovereenkomst op tijd is opgezegd door verhuurder,
– verhuurder voor vervangende woonruimte heeft gezorgd,
– huurder de woonruimte heeft aanvaard.
Huurder voerde aan dat zij alleen de woning op 18 april 2004 uit de woning had kunnen vertrekken als zij daarvoor verhuiskostenvergoeding had gekregen. Nu moet zij alles zelf doen en daar heeft zij geen tijd voor. Ter zitting is naar voren gekomen dat de woning in gerenoveerde staat is opgeleverd, dus al gebruiksklaar was. Tevens heeft huurder een vriend die de verhuizing had kunnen regelen, omdat hij geen baan heeft.

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken. Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een gemotiveerd verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel. Vertel waarom u de uitspraak nodig hebt, dan kijken wij wat we voor u kunnen doen. We moeten de uitspraak namelijk anonimiseren en dat kost ons werk en tijd. Dat kan soms, maar niet altijd.

Artikel delen:

!WOON