Vormvereisten huurverlagingsvoorstel vwb ingangsdatum

Kenmerk: 9885248
Datum uitspraak: 25 april 2023
Rechter: Brokkaar
Instantie: Kantongerecht
Winnaar: Huurder

Opnieuw zoeken:

Kern

Beroep tegen uitspraak huurcommissie in 254 procedure. Kantonrechter oordeelt dat het voorstel tot huurverlaging van huurder wel aan de vormvereisten voldoet. Duidelijk is dat huurder heeft voorgesteld dat de bedoelde ingangsdatum 1 januari 2021 was. Daarbij is weliswaar de 2 maanden aanzegtermijn niet gehanteerd, wat tot gevolg heeft dat de huurverlaging op 1 maart 2021 in zal gaan.

Samenvatting

Beroep van huurder tegen uitspraak huurcommissie in 254 procedure. Kantonrechter oordeelt dat het voorstel tot huurverlaging van huurder wel aan de vormvereisten voldoet. Duidelijk is dat huurder heeft voorgesteld dat de bedoelde ingangsdatum 1 januari 2021 was. Daarbij is weliswaar de 2 maanden aanzegtermijn niet gehanteerd, wat tot gevolg heeft dat de huurverlaging op 1 maart 2021 in zal gaan. De puntentelling van huurder is op een aantal onderdelen aangepast. In reconventie vorderde VH een fysieke doorbraak in het gehuurde en verwijdering wasmachine inclusief dwangsom. Deze vorderingen zijn volledig afgewezen.

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken. Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een gemotiveerd verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel. Vertel waarom u de uitspraak nodig hebt, dan kijken wij wat we voor u kunnen doen. We moeten de uitspraak namelijk anonimiseren en dat kost ons werk en tijd. Dat kan soms, maar niet altijd.

Artikel delen:

!WOON