Waarborgsom – Gebreken twee weken na eindinspectie

Kenmerk: 10673420
Datum uitspraak: 7 maart 2024
Rechter: Mr. L. van Berkum
Instantie: Kantonrechter
Winnaar: Huurder

Opnieuw zoeken:

Kern

Waarborgsom. Huurder wint de rechtszaak. In het vonnis wat interessante overwegingen van de kantonrechter over een clausule in het huurcontract dat regelt dat de verhuurder binnen twee weken na de eindinspectie nog met opleveringsgebreken aan kan komen zetten

Samenvatting

Waarborgsom. Huurder wint de rechtszaak. In het vonnis wat interessante overwegingen van de kantonrechter over een clausule in het huurcontract dat regelt dat de verhuurder binnen twee weken na de eindinspectie nog met opleveringsgebreken aan kan komen zetten. Conclusie is dat de clausule het evenwicht tussen beide partijen in het nadeel van huurder aanzienlijk verstoort en dus onredelijk is.

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken. Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een gemotiveerd verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel. Vertel waarom u de uitspraak nodig hebt, dan kijken wij wat we voor u kunnen doen. We moeten de uitspraak namelijk anonimiseren en dat kost ons werk en tijd. Dat kan soms, maar niet altijd.

Artikel delen:

!WOON