Waarborgsom – huurder aansprakelijk voor schade

Kenmerk: 7174950
Datum uitspraak: 24 december 2018
Rechter: M.V. Ulrici
Instantie: Rechtbank Amsterdam
Winnaar: Verhuurder

Opnieuw zoeken:

Kern

Verhuurder heeft terecht 950 euro ingehouden op de borg. Schade aan raam en huurder had verzuimd om de woning te reinigen conform bepaling in huurcontract.

Samenvatting

Restitutie waarborgsom. Borg was 1350, de schade zou 950 zijn. Per 1-6-2018 is de huur beëindigd. Er was wel een eindinspectie maar geen rapport erover. Zaak is verloren. Huurder is aansprakelijk voor kapot raam en schoonmaakkosten.

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken. Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een gemotiveerd verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel. Vertel waarom u de uitspraak nodig hebt, dan kijken wij wat we voor u kunnen doen. We moeten de uitspraak namelijk anonimiseren en dat kost ons werk en tijd. Dat kan soms, maar niet altijd.

Artikel delen:

!WOON