Wanprestatie – geen hoofdverblijf in de woning maar geen ontbinding huurovereenkomst

Kenmerk: 10610345
Datum uitspraak: 16 januari 2024
Rechter: Rodriguez Galbis
Instantie: Kantongerecht
Winnaar: Huurder

Opnieuw zoeken:

Kern

Wanprestatie – geen hoofdverblijf in de woning. Geen ontbinding huurovereenkomst, omdat verhuurder huurster eerst hierop had moeten wijzen had huurster eerst moeten wijzen op ipv onderzoeksbureau inschakelen en ontruimingsprocedure starten.

Samenvatting

Verhuurder vordert beëindiging huurovereenkomst en ontruiming van het gehuurde. Huurder zou er niet wonen. Zij verzorgt haar moeder. Kantonrechter oordeelde weliswaar dat er sprake is van wanprestatie, maar wijst ontbinding huurovereenkomst niet toe. Nieuwe verhuurder had huurster eerst op de wanprestatie moeten aanspreken moeten wijzen, ipv een onderzoeksbureau inschakelen en ontruimingsprocedure starten.

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken. Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een gemotiveerd verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel. Vertel waarom u de uitspraak nodig hebt, dan kijken wij wat we voor u kunnen doen. We moeten de uitspraak namelijk anonimiseren en dat kost ons werk en tijd. Dat kan soms, maar niet altijd.

Artikel delen:

!WOON