Woningdelen

Kenmerk: 9720871 KK EXPL 22-121
Datum uitspraak: 31 maart 2022
Rechter: C. Kraak
Instantie: kantonrechter
Winnaar: huurder

Opnieuw zoeken:

Kern

Verhuurder heeft bij de laatste in deplaatstelling van een tweede hoofdhuurder laten opnemen dat als een van de hoofdhuurders opzegt het contract eindigt ook voor de andere hoofdhuurder en natuurlijk onderhuurders. Kantonrechter vindt huurbescherming belangrijker en deze zinsnede geen recht hebben

Samenvatting

Verhuurder heeft bij de laatste in deplaatstelling van een tweede hoofdhuurder laten opnemen dat als een van de hoofdhuurders opzegt het contract eindigt ook voor de andere hoofdhuurder en natuurlijk onderhuurders. Nadat een van de hoofdhuurders heeft opgezegd, eist verhuurder vertrek van alle bewoners.
Kantonrechter stelt dat je niet op deze manier van de huurbescherming kunt afwijken en geeft huurders gelijk. Ze hoeven de woning niet te ontruimen en kunnen zonder enige beperking blijven wonen.

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken. Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een gemotiveerd verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel. Vertel waarom u de uitspraak nodig hebt, dan kijken wij wat we voor u kunnen doen. We moeten de uitspraak namelijk anonimiseren en dat kost ons werk en tijd. Dat kan soms, maar niet altijd.

Artikel delen:

!WOON