Woningdelers met individuele kamerhuurcontracten – huurverlaging op basis van punten

Kenmerk: 89566646 CV EXPL 21-223
Datum uitspraak: 9 januari 2024
Rechter: Mrs. J. E. Van der Werff
Instantie: Gerechtshof Amsterdam
Winnaar: Verhuurder

Opnieuw zoeken:

Kern

Drie woningdelers met individuele huurcontracten die naar de Huurcommissie zijn gestapt om de huurprijs te toetsen. De huur is door de Huurcommissie verlaagd van ong 500 naar 230 en in één geval naar 120, maar de verhuurder betaalt de teveel betaalde huur niet terug en gaat in beroep bij de kantonrechter omdat hij van mening is dat niet hij, maar een andere partij verhuurder is.

Samenvatting

De huur is verlaagd maar de verhuurder betaalt de teveel betaalde huur niet terug. De verhuurder is in eerste aanleg veroordeeld tot betaling van veel buitengerechtelijke- en proceskosten maar is in hoger beroep gegaan. Hij stelt dat niet hij verhuurder is, maar een ander t.w. een rechtspersoon/B.V., waarvan hij (toevallig) enig bestuurder is en waarmee hij samen eigenaar is van het verhuurde dan wel een andere rechtspersoon/B.V., waarvan hij enig aandeelhouder en bestuurder is en die optrad als gevolmachtigde van de eigenaar en vertegenwoordigd werd door de directeur/enig bestuurder (=Ottens).

Het hof stelt huurders in het gelijk en veroordeelt verhuurder in de kosten.

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken. Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een gemotiveerd verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel. Vertel waarom u de uitspraak nodig hebt, dan kijken wij wat we voor u kunnen doen. We moeten de uitspraak namelijk anonimiseren en dat kost ons werk en tijd. Dat kan soms, maar niet altijd.

Artikel delen:

!WOON