Woningdelers mogen blijven

Kenmerk: 8125167 CV EXPL 19-22297
Datum uitspraak: 9 juni 2020
Rechter: F.J. van de Poel
Instantie: kanton
Winnaar: huurder

Opnieuw zoeken:

Kern

VH beschuldigde H’s van illegale onderhuur en vorderde ontbinding Hovk. Vordering afgewezen

Samenvatting

Woningdelerszaak. 1 huurder is vertrokken, die mag niet vervangen worden en de huurprijs die hij betaalde moet over de andere huurders verdeeld worden. Kees wil procederen om de huurprijs naar beneden te krijgen op basis van eerdere jurisprudentie.
08042019 navraag stavaza
01-10-2019 update Kees, loopt nog -ef-
nov 2019: verhogingsaanvraag, bestuur op 20 nov akkoord
20200423 navraag stavaza -ef-
Update Kees: De zaak staat voor comparitie. De verhuurder heeft de Boer gedagvaard wegens illegale onderverhuur. Wat mij betreft is dat onzin, het zijn gewoon woningdelers die altijd met zijn vieren gewoond hebben. Maar goed, afwachten wat de kantonrechter ermee doet. Eerst de comparitie.

De huurovereenkomst blijft in stand maar de huur wordt niet verminderd, HH heeft inmiddels een relatie en daardoor is de hp haalbaar.

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken. Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een gemotiveerd verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel. Vertel waarom u de uitspraak nodig hebt, dan kijken wij wat we voor u kunnen doen. We moeten de uitspraak namelijk anonimiseren en dat kost ons werk en tijd. Dat kan soms, maar niet altijd.

Artikel delen:

!WOON